Velkommen hit!

Mitt navn er Sandra og jeg er en selvlært illustratør og strikkedesigner. Jeg bor i Sørreisa i Trom fylke sammen med mann og to barn.

Min interesse for kreativ utfoldelse har alltid vært hjertelig tilstede. Jeg har samlet på skrivebøker, fargeblyanter og penner så lenge jeg kan huske, og brukte mattebøkene mine mer til å lage avanserte mønstre enn å sette opp regnestykker.

En lokal kunstner i hjembygden min, Vangsvik, inviterte barn og unge hjem til sitt atelier for å lære å male og tegne. Her deltok jeg fra jeg var tre år. Vangsvik var og er et lite samfunn av kreative sjeler, både innenfor musikk, revy og billedkunst. Kjente kunstnere som Svein Arild Berntsen og Ann-Rita og Geir Wold har alle tatt meg under sine vinger og vært intet mindre enn enestående mentorer og veiledere.

Siden jeg var liten jente har jeg et stort behov for kreativ utfoldelse, det ligger nok i min natur å skape med hendene. Jeg lærte meg å strikke som femåring, hekle som niåring og har som sagt alltid brukt fargeblyanter og maling flittig.

Da vår første datter skulle komme til verden, fattet jeg interesse for digital scrapbooking. For å få bilder som sto til mine forventninger, meldte behovet for et ordentlig kamera seg. Jeg gikk til anskaffelse av mitt første speilreflekskamera og ble umiddelbart bitt av basillen. Jeg gikk grundig til verks og leste meg opp på kamerateknikk og bruk av naturlig lys. Scrapbooking og fotografering gikk hånd i hånd for meg i mange år, og noen av dere husker meg kanskje som FruitLoop Sally – designer av digitale scrapbooking kits.

Etterhvert skjønte jeg at jeg faktisk hadde et talent for fotografering og begynte å øve meg på alvor og kan idag stolt kalle meg for viderekommen amatørfotograf. Jeg tar mest portrettbilder, spesielt av konfirmanter og brudepar.

Strikkingen lå i dvale lenge. Da vi flyttet tilbake til Vangsvik i 2010 etter noen år på Gjøvik, blusset interessen opp igjen. Sosiale media ble en perfekt arena for å finne likesinnede og jeg laget en Instagramkonto som jeg først holdt helt privat, som en liten loggbok over hva jeg drev med sammen med mine aller nærmeste.

Etterhvert som tiden gikk bemerket jeg meg et unikt og inkluderende strikkemiljø på Instagram. Mennesker i alle aldre som delte av sin kunnskap og heiet frem både nybegynnere og erfarne strikkere. Dette ville jeg være en del av!

4.oktober 2011 la jeg ut mitt første strikkebilde og siden har jeg egentlig ikke sett meg tilbake. Jeg har skapt og strikket, gitt bort gaver og kjent på gleden av å få gi noe som er håndlaget med kjærlighet i hver maske – til både familie og venner.

Som så mange andre strikkere med kreativ overflod, kjente jeg på at jeg ønsket å prøve ut noen av mine egne ideer i praksis. Tegnebøkene var fulle av ideer til både store og små plagg, og det klødde i fingrene etter å få satt sammen egne mønstre. For å gjøre en allerede lang historie litt kortere – her sitter jeg idag og kan stolt meddele at all interesse og engasjement fra Instagram de siste åtte årene nå resulterer i dette her – en egen nettbutikk!

Samarbeid med fine mennesker og produsenter, en heiagjeng uten like og støtte fra alle kanter. Dere er alle en del av dette her.

Så hvorfor navnet Threadsofwonder, tenker du kanskje? Det er muligens vanskelig å uttale, ikke er det norsk heller, men da jeg skulle endre navnet på kontoen min for noen år siden ble det viktig for meg at det ble til noe som var beskrivende for det jeg drev med. Og at det skulle ha en internasjonal klang, siden jeg har følgere fra hele verden.

Threads of wonder. Direkte oversatt “tråder av undring”.

Akkurat det. Tenk at man kan ta en tråd med garn og lage et eget plagg!

Skreddersydd etter dine ønsker, farger som kler deg, uttrykk du liker – personlig, unikt og ekte. Det er jo hverdagsmagi på sitt beste!

Jeg gleder meg til å dele mer av min kreativitet med dere fremover og er veldig takknemlig for at du tok deg tid til å lese!