L E T I T S H I N E ⭐

L E T  I T  S H I N E ⭐

⁠⁠Egentlig så er alt jeg ønsker meg å få være et sånt varmt lys som overøser alle jeg er glad i. Som inkluderer også de som er kjente og ukjente. ⁠⁠Det er det jeg støtter meg på når tanker som “hva ble det av deg egentlig”, “tenk at du ikke har en ordentlig utdannelse” og “du svikter de som trenger deg” sniker seg innpå, tett og masete.⁠⁠

For det er en kjensgjerning at sånne som meg, som ikke helt klarer å komme over et hyperaktivt mindreverdighetskompleks, noen ganger siger så langt frem i skoene at tærne gjør vondt. Som plutselig kjenner at det er lettere å bruke alt det vonde som en unnskyldning for at det ikke gikk så bra å få fullført verken det ene eller det andre.
Men så var det det varme lyset da. Som igjen og igjen viser seg å funke. Som når inn til folk, som inkluderer og omfavner mennesker i alle aldre. Hva betyr egentlig feit pengebok, to mastergrader og fancy duppeditter da? Om du ikke klarer å skru på lyset mener jeg.


Grunnen til at dette kom opp akkurat nå, er at jeg sitter å skriver på min historie. Den som omhandler livsstilsendring og de grepene jeg har tatt for å få bedre helse.Den historien som tillot meg å endelig få lov til å tro på at den jeg er, er ok.


Den historien skal jeg dele med en skoleklasse i morgen, og jeg grugleder meg. Hva skal jeg ta med, hva skal jeg utelate? Utleverer jeg noen når jeg sier det jeg egentlig vil? Kommer jeg til å få noen til å føle seg verre?


Kanskje. Men jeg håper jo aller mest at det der varme lyset skal komme godt til syne. Vitne om at det er mulig å gjøre endringer, sent, men godt. At man kan motbevise statistikker, endre de – til det bedre.


Så sitter jeg her, og tenker på det Desmond Tutu sa en gang:

“Hope is being able to see that there is light despite all of the darkness.”


Så henger jeg i håpet da, litt til. Og drømmer om alt jeg ikke har fått gjort ferdig enda, men som jeg skal, vil og kanskje tilogmed må. 


Dette prosjektet, folkens, det de fleste kaller for livet – det inneholder håp, drømmer, nederlag, for små sko, for store sko, usikkerhet, trygghet, tro, tvil, brutte løfter og ja, det der varme lyset. Og det varme lyset skinner noen ganger finest i mørket. Så det er ok å omfavne det også for et øyeblikk, så lenge du har nødaggregatet klart. Eller noen telys, det funker også 🕯

Ta så inderlig vare ❤️️

4 thoughts on “L E T I T S H I N E ⭐

 1. Fru Maskemagi says:

  Sandra 🥰 Jeg kjenner deg ikke, men du lyser varmt helt til Tromsø 💕
  Jeg skulle gjerne ha vært til stede i den klassen. Opplevd ektheten. Livet ❤️ Du er en magiker med ord og klokskap. Takk.

  • Sandra says:

   Tusen takk for gode ord 🙂 Kanskje jeg en dag reiser rundt med foredrag om dette prosjektet som vi kaller livet, kanskje det kan være av interesse for flere enn elevene mine? 🙂

 2. Lene says:

  Kjære vakre gode Sandra💖 Du er god nok, i masse vis, har alltid vært det. Husker da jeg møtte deg første gangen. Du gjorde et stort inntrykk på meg, likte deg så godt, tenkte: for ei god jente, så varm, åpen og inkluderende. Har fulgt alt du har gjort opp gjennom tiden, og du imponerer stadig💖 Utdannelse betyr vell ikke alt i verden! Å være et så godt menneske som en kan være, er godt nok i massevis. Mye viktigere enn doktorgrad i det ene eller det andre. God klem til deg💖

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *